En guide till rätt kaffelösning

Är det dags att investera i en kaffemaskin till er arbetsplats? Följande guide hjälper er att hitta rätt kaffelösning.

Det finns fåtal saker som vi svenskar bryr oss om lika mycket som vårt kaffe. Kaffe är en självklar del av arbetsdagen, att de anställda och deras kunder ska ha möjlighet att kunna ta en god kopp kaffe när de vill och behöver är betydelsefullt för både trivseln och effektiveten. En kopp gott kaffe från en kvalitativ kaffemaskin kommer med andra ord bli högt uppskattad av alla på arbetsplatsen och göra så att fikapauserna blir avsevärt trevligare. Det kan dock vara en svår uppgift att bestämma vilken kaffemaskin ni ska använda på arbetsplatsen, vissa gillar bryggkaffe mest, medan andra endast vill ha en cappucino. Som tur är finns det en mängd olika lösningar för att tillfredsställa allas behov. Nedan listar vi fem viktiga faktorer som kan vara till hjälp för att ta reda på vilken kaffelösning som passar ert företag bäst.

Vilka behov finns på er arbetsplats?
Först och främst behöver ni definiera era behov och önskemål gällande kaffet på er arbetsplats. För att avgöra vilken typ av kaffemaskin som är bäst lämpad för er är det några aspekter som är bra att fundera på innan ni tar ett beslut. Dessa aspekter hjälper er att få en översikt gällande arbetsplatsens behov och kaffepreferenser.

1.Antal koppar per dag
Det kan vara bra att försöka ta reda på ungefär hur många koppar kaffe som dricks per dag så ni kan skapa er en ungefärlig uppfattning. Ett fingermått för att räkna ut antal koppar är att ta antalet anställda som dricker kaffe och multiplicera med ca 3 koppar person/per dag. Därefter när ni har siffor blir det enklare att finna en kaffemaskin med lämplig kapacitet.

2.Tid per kopp
Tiden det tar att brygga en kopp kaffe skiljer sig från maskin till maskin. Det kan vara avgörande vilken maskin som är relevant beroende på hur vardagen ser ut på arbetsplatsen. Om det tillexempel ofta är stressigt och många har rast samtidigt bör ni satsa på en kaffemaskin med kort bryggtid, vissa maskiner har en bryggtid på endast två sekunder. Om det istället är så att rasterna ligger utspritt och det inte har så stor betydelse gällande bryggtiden, kan ni välja en kaffemaskin med fler funktioner och olika kaffevarianter.

3.Kaffeutbud
Reflektera över vilket kaffeutbud ni är i behov av, många har ofta en kaffesort de föredrar. Därmed är ett tips att göra en lista med vilka kaffevarianter maskinen ska kunna åstadkomma. Vårt utbud av kaffemaskiner skiljer sig mycket gällande vilka varianter av kaffe de kan brygga.

4.Kvalité
Fundera över vilka det är som dricker kaffet, är det framförallt tänkt för internt nyttjande eller bjuder ni vanligen över kunder och besökare till arbetsplatsen? Om så är fallet kan det värt att investera i en maskin med många olika kaffevarianter av högre kvalité, då det ger ett första intryck av företaget. Det kan även vara så att de anställda föredrar kaffe av högre kvalité. Däremot tar det lite längre tid att brygga en sådan kopp kaffe men i utbyte får man en riktigt välsmakande kopp.

5.Miljöpåverkan
Miljöpåverkan är givetvis också en viktig aspekt att ta hänsyn till i val av kaffelösning. Kaffemaskinerna har olika stor inverkan på miljön även så val av ingredienser till. Om ni gör en ordentlig behovsanalys där ni får koll på vilken maskin som är bäst lämpad för arbetsplatsens behov och vad ni faktiskt behöver, gör det så att rätt storlek används och kaffemaskinen utnyttjas optimalt. Detta sparar både på miljön och minskar omkostnaderna.

 

Relaterade bloggposter