kaffemaskin

En kaffemaskin till kontoret

Kaffevärlden förändras snabbt. Vi har nu ett stort antal olika typer av kaffemaskiner som alla har unika funktioner och fördelar. Men vad är det som gör en bra kaffemaskin för jobbet? Och vad ska man leta efter i en kaffemaskin för arbetet? I den här artikeln tittar vi närmare på några av de viktigaste aspekterna när det gäller att välja en kaffemaskin för jobbet, bland annat:

1. Vilken typ av kaffe vill jag brygga?

2. Hur mycket utrymme är jag villig att ge upp för min kaffemaskin?

3. Vill jag ha en enkelkoppsmaskin eller en flerkoppsmaskin?

4. Vilka funktioner behöver jag verkligen?

5. Finns det utrymme för förbättringar?

6. Har jag råd med det?

 

kaffemaskin

 

Kaffemaskin och miljö

Miljön är en av de viktigaste aspekterna att ta hänsyn till när man väljer en lösning. Många tänker för lite på det, men det finns många saker vi gör varje dag som påverkar vår omgivning. Till exempel påverkar mängden energi som används för att göra en kopp kaffe miljön.

Olika maskiner har olika inverkan på vår miljö. Vissa använder el, andra gas och vissa till och med olja. Alla dessa resurser behövs för att producera själva maskinerna. Så om du vill spara pengar och miljön måste du veta hur mycket energi varje maskin använder.

Kaffebryggare är den senaste i raden av vitvaror som har ekodesign- eller energimärkningskrav. [efn_note]Kaffebryggare är den senaste i raden av vitvaror som har ekodesign- eller energimärkningskrav.[/efn_note]

Dessutom kan ingredienserna och allt annat runt snacksen också påverkas. Till exempel skördas sockerröret med hjälp av bekämpningsmedel och gödningsmedel som förorenar vattnet. Och om du köper en påse chips vet du inte varifrån förpackningen kommer. Du kanske får reda på senare att den har tillverkats med hjälp av plast.

Om du väljer en maskin som anpassar sig till din arbetsplats och har en tydlig uppfattning om vad du verkligen behöver minskar risken för att slänga överblivet kaffe, vilket sparar både pengar och miljö.

Att välja en leverantör kan också hjälpa dig att minska din miljöpåverkan. Att köpa lokala produkter bidrar till exempel till att bevara naturresurser och stödja lokala ekonomier.

 

Hur många drycker kaffe på kontoret?

Hur många koppar kaffe dricker de anställda varje dag? Denna fråga är viktig eftersom varje kopp kräver en viss mängd vatten, och det finns flera olika typer av kaffemaskiner på marknaden. Vad innebär detta för dig? Du måste veta vilken typ av kaffemaskin som passar bäst för ditt kontor.

De vanligaste typerna av kaffemaskiner är droppkaffemaskiner, espressomaskiner och kaffemaskiner för engångsbruk. Droppkaffemaskiner är mycket populära bland små kontor, de är lätta att använda och kräver lite underhåll. De kan dock inte göra cappuccino eller latte. Espressomaskiner är idealiska för stora företag där kaffekonsumtionen är stor. Kaffemaskiner för enstaka portioner används främst av privatpersoner, dessa maskiner är ofta bärbara och kompakta.

 

Kaffemaskiner hos Kaffespecialisten

Stora kaffemaskiner

Medelstora kaffemaskiner

Små kaffemskiner

Termosbryggare

Relaterade bloggposter